Čoko višnja kolač
Sastojci:
Za koru:
150 g Urmi bez koštice
100 g Orašastih plodova
20 g Kokosovih pahulja
Za fil:
200 g Potopljenih pa isceđenih indijskih oraha
Konzerva kokosovog mleka
50 g Istopljenog kokosovog ulja
50 g Istopljenog kakao maslaca
50 g Javorovog sira
200 g Svežih višanja
Par listića sveže nane
Za glazuru:
100 g Tamne čokolade sa 70 % kakaoa
100 ml Biljnog mleka
Priprema:
U secku sameljite sve sastojke za koru,prebacite u manji četvrtasti ili okrugli kalup prečnika 18 cm i koru dobro usitnite na dno.Poređane indijske orahe stavite u blender,dodajte ostale sastojke za fil i sve dobro izblendirajte.Sipajte fil preko kore i stavite u frižider na par sati da se fil stegne.Istopite čokoladu sa biljnim mlekom stalno mešajući,pa glazuru ravnomerno rasporedite preko struganog fila.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment