Čokoladna torta

Sastojci: 1 Pakovanje belih gotovih kora 12 Kašika čokoladnog napitka u prahu Pola pakovanja čokoladnih kuglica Za crni fil: 3 Jaja 7 Kašika šećera u prahu 200 g Čokolade 150 g Margarina 200 g Krema od lešnika Za beli fil: 250 ml Slatke pavlake 3 Kašike šećera u prahu Priprema: Penasto umutiti žumanca sa 3 kašike šećera u prahu.Čokoladu izlomiti na kockice,pa je otopiti na pari.Posebno umutiti margarin sa 1 kašikom šećera u prahu.U dubljoj posudi umutiti belanjca u čvrst sneg s preostalim šećerom u prahu.U umućena žumanca dodati otopljenu čokoladu i umućen margarin,pa mutiti mikserom i postepeno dodavati sneg od belanjaca.Na kraju dodati i krem od lešnika i sve dobro sjediniti.Beli fil: Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu. Finalni postupak: Čokoladni prah pomešati s mlekom,pa nakvasiti jednu koru i staviti je na tacnu za posluživanje.Zatim rasporediti crni fil,a potom i beli te preklopiti drugom koromtakođe nakvapenim izmućenim čokoladnim prahom.Postupak ponavljati dok se me potroši savmaterijal.Tortu ukrasiti čokoladnim kuglicama i ostaviti je u frižideru da se ohladi i stegne. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru