Čokoladna torta
Sastojci:
1 Pakovanje belih gotovih kora
12 Kašika čokoladnog napitka u prahu
Pola pakovanja čokoladnih kuglica
Za crni fil:
3 Jaja
7 Kašika šećera u prahu
200 g Čokolade
150 g Margarina
200 g Krema od lešnika
Za beli fil:
250 ml Slatke pavlake
3 Kašike šećera u prahu
Priprema:
Penasto umutiti žumanca sa 3 kašike šećera u prahu.Čokoladu izlomiti na kockice,pa je otopiti na pari.Posebno umutiti margarin sa 1 kašikom šećera u prahu.U dubljoj posudi umutiti belanjca u čvrst sneg s preostalim šećerom u prahu.U umućena žumanca dodati otopljenu čokoladu i umućen margarin,pa mutiti mikserom i postepeno dodavati sneg od belanjaca.Na kraju dodati i krem od lešnika i sve dobro sjediniti.Beli fil:
Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu.
Finalni postupak:
Čokoladni prah pomešati s mlekom,pa nakvasiti jednu koru i staviti je na tacnu za posluživanje.Zatim rasporediti crni fil,a potom i beli te preklopiti drugom koromtakođe nakvapenim izmućenim čokoladnim prahom.Postupak ponavljati dok se me potroši savmaterijal.Tortu ukrasiti čokoladnim kuglicama i ostaviti je u frižideru da se ohladi i stegne.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment