Čorba od oslića
Sastojci:
1 kg Očišćenog oslića bez glave
3 Srednje glavice crnog luka
2 Srednje šargarepe
1 Kriška korena celera
500 ml Soka od paradajza
200 ml Belog vina
2 Lovorova lista
1 Kašika mlevene paprike
1 Kašičica mlevene tucane paprikeUlje,mleveni biber,so
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kockice,šargarepu i koren celera oguliti i takođe iseći na kockice.Oslić iseći na krupnije komade.U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati šargarepu i koren cflera te sve zajedno kratko propržiti.Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće ne omekša.Omekšalo povrće s malo tečnosti izmiksati u blenderu.Kašu vratititi u šerpu,sipati sok od paradajza,belo vino i vode toliko je potrebno da bi se dobila željena gustina čorbe.Dodati mlevenu tucanu ljutu papriku,lovorov list,mleveni biber i malo soli po ukusu,pa kuvati dok ne proključa. Ubaciti komade oslića i nastaviti kuvanje još 30 minuta.Nakon dodavanja ribe čorbu više ne treba mešati kako se riba nebi raspala.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment