Čorba od oslića

Sastojci: 1 kg Očišćenog oslića bez glave 3 Srednje glavice crnog luka 2 Srednje šargarepe 1 Kriška korena celera 500 ml Soka od paradajza 200 ml Belog vina 2 Lovorova lista 1 Kašika mlevene paprike 1 Kašičica mlevene tucane paprikeUlje,mleveni biber,so Priprema: Crni luk očistiti i iseći na kockice,šargarepu i koren celera oguliti i takođe iseći na kockice.Oslić iseći na krupnije komade.U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati šargarepu i koren cflera te sve zajedno kratko propržiti.Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće ne omekša.Omekšalo povrće s malo tečnosti izmiksati u blenderu.Kašu vratititi u šerpu,sipati sok od paradajza,belo vino i vode toliko je potrebno da bi se dobila željena gustina čorbe.Dodati mlevenu tucanu ljutu papriku,lovorov list,mleveni biber i malo soli po ukusu,pa kuvati dok ne proključa. Ubaciti komade oslića i nastaviti kuvanje još 30 minuta.Nakon dodavanja ribe čorbu više ne treba mešati kako se riba nebi raspala. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru