Ćufte od jagnjetine sa kajmakom

Sastojci: 0,5 kg Jagnjetine bez kostiju Glavica crnog luka Češanj beloga luka 1 Jaje,so,mleveni biber Kašičica aleve paprike 1-2 Kašike mekog brašna 2 Jaja,2 dl ulja 100 g Kajmaka na vrh noža Aleve paprike Prilog: Pomfri i zelena salata Priprema: Jagnjetinu iseći na manje komade,samleti i staviti na vanglicu.Dodati sitno seckan crni i beli luk,jaje,so,mleveni biber i alevu papriku šakom sve dobro zamesiti i staviti u frižider da odstoji oko 1 sat.Od odstojale mesne mase formirati ćufte,valjati ih u brašno a zatim razmućena jaja i pržiti na zagrejanom ulju.Kada sa svih strana lepo porumeni izvaditi ih iz ulja i staviti na papirne salvete da se ocedi od viška masnoće.Kajmak staviti u šerpicu,dodati alevu papriku i zagrevati.Čim počne da se topi preliti ga preko pohovanih ćufti.Uz njih služiti pomfri i zelenu salatu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru