Ćufte od jagnjetine sa kajmakom
Sastojci:
0,5 kg Jagnjetine bez kostiju
Glavica crnog luka
Češanj beloga luka
1 Jaje,so,mleveni biber
Kašičica aleve paprike
1-2 Kašike mekog brašna
2 Jaja,2 dl ulja
100 g Kajmaka na vrh noža
Aleve paprike
Prilog:
Pomfri i zelena salata
Priprema:
Jagnjetinu iseći na manje komade,samleti i staviti na vanglicu.Dodati sitno seckan crni i beli luk,jaje,so,mleveni biber i alevu papriku šakom sve dobro zamesiti i staviti u frižider da odstoji oko 1 sat.Od odstojale mesne mase formirati ćufte,valjati ih u brašno a zatim razmućena jaja i pržiti na zagrejanom ulju.Kada sa svih strana lepo porumeni izvaditi ih iz ulja i staviti na papirne salvete da se ocedi od viška masnoće.Kajmak staviti u šerpicu,dodati alevu papriku i zagrevati.Čim počne da se topi preliti ga preko pohovanih ćufti.Uz njih služiti pomfri i zelenu salatu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment