Ćuftetara

Sastojci: 1 kg Crvenog krompira 250 g Brašna 1 Velika glavica crnog luka 250 ml Mleka 1 Kašika putera 100 ml Pavlake za kuvanje 1 Kašika kisele pavlake Mleveni biber,so,ulje Priprema: Krompir oguliti i iseći na kockice,crni luk očistiti,te i njega iseći na kockice.U činiju sjediniti kockice krompira i crnog luka,posoliti i pobiberiti po ukusu,pa dobro izmešati.Posuti brašnom i sipati malo vode koliko je potrebno da se sastojci povežu(potrebno je da se dobije lepljiva smesa).Oktuglu tepsiju prečnika 32 cm nauljiti i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni dok ulje ne počne da cvrči.Nauljenom kašikom vaditi u gromilicama smesu od krompira i slagati jednu pored druge odozgo poprskati uljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepfni dok krompir ne porumeni.Posebno zagrejati mleko s kašikom putera da proključa.Kada krompir porumeni izvaditi ga iz rerne pa svaku gomilicu politi kašikom vrućeg mleka s puterom.Vratiti u rernu da se peče još 5 minuta.Posebno u činiju sjediniti pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku.Nakon 5 minuta pečenja ćuftetaru izvaditi iz rerne i preliti je smesom od pavlake .Vratiti u rernu da se zapeče. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru