Jagnjeća but sa sosom od paradajza

Sastojci: 1,5-2 kg Jagnjfćeg buta So,0,5 dl ulja 7-8 Cvetića karfiola 7-8 Glavica prokelja Po 2-3 šargarepe i paškanata So,2 dl soka od paradajza 2 dl Kisele pavlake Priprema: Od jagnjećeg buta izdvojiti kolenicu ( i upotrebiti za neko drugo jelo),pa meso pažljivo odvojiti od kosti,pazeći da ostane u jednom komadu.Posoliti ga i staviti u šerpu,preliti vrelim uljem i dodati u šerpu 1 dl vode.Poklopiti i dinstati oko 1 i po sat na umerenoj vatri,uz povremeno dodavanje po malo vode.Zatim oko mesa rasporediti karfiol,prokelj i zelen isečenu na komade dužine 3-4 cm.Posoliti povrće naliti sokom od paradajza,poklopiti i dinstati još oko pola sata na umerenoj vatri.Dinstano meso iseći na lfpe komade i staviti na zagrejane tanjire,a pored mesa rasporediti dinstano povrće.U sok od dinstanja rasporediti kiselu pavlaku i kratko prokuvati, preliti umak preko mesa i služiti. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru