Jagnjeća but sa sosom od paradajza
Sastojci:
1,5-2 kg Jagnjfćeg buta
So,0,5 dl ulja
7-8 Cvetića karfiola
7-8 Glavica prokelja
Po 2-3 šargarepe i paškanata
So,2 dl soka od paradajza
2 dl Kisele pavlake
Priprema:
Od jagnjećeg buta izdvojiti kolenicu ( i upotrebiti za neko drugo jelo),pa meso pažljivo odvojiti od kosti,pazeći da ostane u jednom komadu.Posoliti ga i staviti u šerpu,preliti vrelim uljem i dodati u šerpu 1 dl vode.Poklopiti i dinstati oko 1 i po sat na umerenoj vatri,uz povremeno dodavanje po malo vode.Zatim oko mesa rasporediti karfiol,prokelj i zelen isečenu na komade dužine 3-4 cm.Posoliti povrće naliti sokom od paradajza,poklopiti i dinstati još oko pola sata na umerenoj vatri.Dinstano meso iseći na lfpe komade i staviti na zagrejane tanjire,a pored mesa rasporediti dinstano povrće.U sok od dinstanja rasporediti kiselu pavlaku i kratko prokuvati, preliti umak preko mesa i služiti.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment