Jagnjeća kolenica na mediteranski način
Sastojci:
3 Kolenice od mladog jagnjeta (po 300-350 g)
So,mleveni biber
2 Kašike maslinovog ulja
Ksšika svežeg iseckanog ruzmarina
2 dl Supe (od pola kocke za mesnu supu)
1 dl Crnog vina
2 Kašike džema od ribizle (ili od maline)
2 Kašike praška za instant pire od krompira
Kašika kisele pavlake
Prilog:Rižoto
Priprema:
Oprati i posušiti kolenice,posoliti ih ,pobiberiti i staviti u vattostalni sud.Preliti ih maslinovim uljem i posuti ruzmarinom .Pored kolfnica sipati supu i crno vino ,prekriti sud alu folijom i peći 2 ipo sata u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.Pečene kolenice izvaditi iz vatrostalnog suda a sok od pečenja preručiti u šerpicu i staviti na vatru.Dodati džem od ribizle(ili od maline)i prašak za instant pire,promešati i kratko prokuvati.Zatim umešati kiselu pavlaku i skloniti sa vatre.Pečene kolenice vratiti u sud i zapeći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 240 stepeni.Uz njih služiti pripremljen sos i rižoto.
Priprema😘
Comments
Post a Comment