Jagnjeća kolenica na mediteranski način

Sastojci: 3 Kolenice od mladog jagnjeta (po 300-350 g) So,mleveni biber 2 Kašike maslinovog ulja Ksšika svežeg iseckanog ruzmarina 2 dl Supe (od pola kocke za mesnu supu) 1 dl Crnog vina 2 Kašike džema od ribizle (ili od maline) 2 Kašike praška za instant pire od krompira Kašika kisele pavlake Prilog:Rižoto Priprema: Oprati i posušiti kolenice,posoliti ih ,pobiberiti i staviti u vattostalni sud.Preliti ih maslinovim uljem i posuti ruzmarinom .Pored kolfnica sipati supu i crno vino ,prekriti sud alu folijom i peći 2 ipo sata u rerni zagrejanoj na 150 stepeni.Pečene kolenice izvaditi iz vatrostalnog suda a sok od pečenja preručiti u šerpicu i staviti na vatru.Dodati džem od ribizle(ili od maline)i prašak za instant pire,promešati i kratko prokuvati.Zatim umešati kiselu pavlaku i skloniti sa vatre.Pečene kolenice vratiti u sud i zapeći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 240 stepeni.Uz njih služiti pripremljen sos i rižoto. Priprema😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru