Jagnjeća kolenica na srpski način
Sastojci:
2 Kolenice od mladog jagnjeta po (oko 300 g )
So,mleveni biber
2 Kašike ulja
3 Glavice crnog luka
1 Šargarepa
1 Paprika babura
1 Paradajz
1 Manja ljuta papričica
Prilog:
Pire od krompira
Priprema:
Oprati kolenice i staviti u šerpu,naliti vodom,posoliti i pobiberiti i kuvati poklopljeno oko 1 i po sat na umerenoj vatri.Zatim ih ocediti,prebaciti u pleh,preliti uljem i peći oko dvadesetak minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.U međuvrfmenu na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk i šargarepu isečfnu na kolutove.Dodati papriku baburu isečenu na rezance,paradajz isečen na manje komade i iseckanu ljutu papričicu.Posoliti i pobiberiti,promešati i dinstati petnestak minuta.Zapečene kolenicd stavite na tanjir,preliti dinstanim povrćem i služiti uz pire od krompira.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment