Jagnjeća kolenica na srpski način

Sastojci: 2 Kolenice od mladog jagnjeta po (oko 300 g ) So,mleveni biber 2 Kašike ulja 3 Glavice crnog luka 1 Šargarepa 1 Paprika babura 1 Paradajz 1 Manja ljuta papričica Prilog: Pire od krompira Priprema: Oprati kolenice i staviti u šerpu,naliti vodom,posoliti i pobiberiti i kuvati poklopljeno oko 1 i po sat na umerenoj vatri.Zatim ih ocediti,prebaciti u pleh,preliti uljem i peći oko dvadesetak minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.U međuvrfmenu na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk i šargarepu isečfnu na kolutove.Dodati papriku baburu isečenu na rezance,paradajz isečen na manje komade i iseckanu ljutu papričicu.Posoliti i pobiberiti,promešati i dinstati petnestak minuta.Zapečene kolenicd stavite na tanjir,preliti dinstanim povrćem i služiti uz pire od krompira. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru