Jagnjeća kolenica u slanini
Sastojci:
2 Jagnjeće kolenice od mladog jagnjeta (po oko 300 g)
2 Kašike suvog začina
2 lista lovora
10 zrna bibera
5-6 Traka dimljene slanine
Prilog:
Pire od krompira i povrće iz turšije
Priprema:
Oprati kolfnice i uvezati ih kanapom da bi zadržale oblik tokom kuvanja.Staviti ih u šerpu i naliti vodom da malo prekrije.Dodati suvi začin,lovor i biber u zrnu,poklopiti šerpu i kuvati oko 1 i po sat na umerenoj vatri.Kuvane kolenice izvaditi iz šerpe,ocediti i skloniti kanap,pa svaku kolenicu obložiti 2-3 trake slanine.Staviti ih u pleh i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.Uz kolenicu služiti pire od krompira i povrće iz turšije.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment