Jagnjeća kolenica u slanini

Sastojci: 2 Jagnjeće kolenice od mladog jagnjeta (po oko 300 g) 2 Kašike suvog začina 2 lista lovora 10 zrna bibera 5-6 Traka dimljene slanine Prilog: Pire od krompira i povrće iz turšije Priprema: Oprati kolfnice i uvezati ih kanapom da bi zadržale oblik tokom kuvanja.Staviti ih u šerpu i naliti vodom da malo prekrije.Dodati suvi začin,lovor i biber u zrnu,poklopiti šerpu i kuvati oko 1 i po sat na umerenoj vatri.Kuvane kolenice izvaditi iz šerpe,ocediti i skloniti kanap,pa svaku kolenicu obložiti 2-3 trake slanine.Staviti ih u pleh i peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 220 stepeni.Uz kolenicu služiti pire od krompira i povrće iz turšije. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru