Jagnjeća kotler sa kruškama
Sastojci:
Češanj belog luka
Kašika soli
Na vrh noža cimeta
8 Zrna crnog i 2 zrna belog bibera
8 Jagnjećih kotleta
4 Kašike maslaca
3 dl Belog vina
Puna kašika šećera
4 Kruške
8 Kašika džema od ribizli(ili od brusnica)
Prilog:
Pire od krompira
Priprema:
U avan stavite očišćen beli luk,so,cimet i zrna bibera i tučkom sve dobro iztucati.Dobijenu smesu utrljati u jagnjeće kotlete,uviti ih u alu foliju i staviti u frižider da odstoje oko 2 sata.U tiganju zagrejati maslac i ispržiti odstojale kotlete svaku stranu do 5-6 minuta.U međuvremenu u šerpicu sipati belo vino i šećer i staviti na vatru.Kada provri dodati oljuštene i na polovine isečene kruške,kojim su izvađene semene lože i prokuvati(pasirati) 6-7 minuta.Pržene kotlete služiti uz pire od krompira i oceđene paširane kruške,u čija udubljenja treba staviti po kašičicu džema od ribizli ili od (brusnica) .
Prijatno😘
Comments
Post a Comment