Jagnjeća kotler sa kruškama

Sastojci: Češanj belog luka Kašika soli Na vrh noža cimeta 8 Zrna crnog i 2 zrna belog bibera 8 Jagnjećih kotleta 4 Kašike maslaca 3 dl Belog vina Puna kašika šećera 4 Kruške 8 Kašika džema od ribizli(ili od brusnica) Prilog: Pire od krompira Priprema: U avan stavite očišćen beli luk,so,cimet i zrna bibera i tučkom sve dobro iztucati.Dobijenu smesu utrljati u jagnjeće kotlete,uviti ih u alu foliju i staviti u frižider da odstoje oko 2 sata.U tiganju zagrejati maslac i ispržiti odstojale kotlete svaku stranu do 5-6 minuta.U međuvremenu u šerpicu sipati belo vino i šećer i staviti na vatru.Kada provri dodati oljuštene i na polovine isečene kruške,kojim su izvađene semene lože i prokuvati(pasirati) 6-7 minuta.Pržene kotlete služiti uz pire od krompira i oceđene paširane kruške,u čija udubljenja treba staviti po kašičicu džema od ribizli ili od (brusnica) . Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru