Jagnjeća rebra sa kari povrćem
Sastojci:
1 kg Jagnjećih rebara u komadu
So,3 kašike ulja
1 dl Belog vina
2 Šargarepe
150 g Zamrznutog graška
5-6 Šampinjona
Po kašičica karija i đumbira u prahu
2 dl Vode
4 Kašike soja sosa
Kašičica gustina
Prilog : kuvan krompir
Priprema:
Oprati rebra,osušiti ih,posoliti i propržiti na zagrejanom ulju,po 2-3 minuta sa obe strane.Dodati belo vino,poklopiti šerpu i dinstati oko 2 sata na umerenoj vatri.Tokom dinstanja po potrebi dolivati po malo vode.U međuvremenu u vrućoj posoljenoj vodi bariti petnestak minuta iseckanu šargarepu,zamrznuti grašak i šampinjone isečene na deblje listiće.Dinstati rebra izvaditi iz šerpe i staviti na zagrejan poludubok oval.Iz šerpe odstraniti višak masnoće,dodati oceđeno obareno povrće,kari i đumbir i kratko propržiti.Zatim dodati vodu i soja sos,promešati i prokuvati 2-3 minuta,uz mešanje.Na kraju dodati gustin razmućen i malo hladne vode,promešati,prokuvati pola minuta i sipati pored dinstanihvrebara i kuvamog pirinča.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment