Jagnjeća rebra sa kari povrćem

Sastojci: 1 kg Jagnjećih rebara u komadu So,3 kašike ulja 1 dl Belog vina 2 Šargarepe 150 g Zamrznutog graška 5-6 Šampinjona Po kašičica karija i đumbira u prahu 2 dl Vode 4 Kašike soja sosa Kašičica gustina Prilog : kuvan krompir Priprema: Oprati rebra,osušiti ih,posoliti i propržiti na zagrejanom ulju,po 2-3 minuta sa obe strane.Dodati belo vino,poklopiti šerpu i dinstati oko 2 sata na umerenoj vatri.Tokom dinstanja po potrebi dolivati po malo vode.U međuvremenu u vrućoj posoljenoj vodi bariti petnestak minuta iseckanu šargarepu,zamrznuti grašak i šampinjone isečene na deblje listiće.Dinstati rebra izvaditi iz šerpe i staviti na zagrejan poludubok oval.Iz šerpe odstraniti višak masnoće,dodati oceđeno obareno povrće,kari i đumbir i kratko propržiti.Zatim dodati vodu i soja sos,promešati i prokuvati 2-3 minuta,uz mešanje.Na kraju dodati gustin razmućen i malo hladne vode,promešati,prokuvati pola minuta i sipati pored dinstanihvrebara i kuvamog pirinča. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru