Jagnjeća sarma u maramici

Sastojci: Po 1 crna i bela jagnjeća džigerica 1 Jagnjeće srce,so 1 Jagnjeća maramica 1 dl Ulja 3 Glavice crnog luka So,mleveni biber 1 Jaje 3-4 Kašike ulja 2,5 dl Mleka Prilog: kiselo mleko Priprema: Jagnjeće iznutrice oprati,očistiti od žilica,iseći na komade i staviti u lonac u kom vri posoljena voda.Kuvati 15 minuta pa izvaditi iznutrice,ocediti i prohladiti a zatim iseći na sitne kockice.U međuvremenu jagnjeću maramicu staviti u sud sa hladnom vodom.U šerpu zagrejati ulje i propržiti sitno seckan crni luk.Dodati iseckane kuvane iznutrice,1 dl vode u kojoj su se kuvale,so i mleveni biber.Promešati,kratko prodinstati i skloniti sa vatre,a kada se prohladi u nadev dodati jaje.U uljem podmazati vatrostalni sud(ili u 2-3 manja) staviti oceđenu jagnjeću maramicu,tako da joj krajevi prelaze preko ivica suda.Preko maramice staviti nadev,preklopiti ga krajevima maramice,poprskati preostalim uljem i peći pola sata u rerni na 200 stepeni.Zatim preliti mešavinom od razmućenih jaja i mleka i peći još 15 minuta na istoj temperaturi.Služiti uz kiselo mleko. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru