Jagnjeća sarma u maramici
Sastojci:
Po 1 crna i bela jagnjeća džigerica
1 Jagnjeće srce,so
1 Jagnjeća maramica
1 dl Ulja
3 Glavice crnog luka
So,mleveni biber
1 Jaje
3-4 Kašike ulja
2,5 dl Mleka
Prilog: kiselo mleko
Priprema:
Jagnjeće iznutrice oprati,očistiti od žilica,iseći na komade i staviti u lonac u kom vri posoljena voda.Kuvati 15 minuta pa izvaditi iznutrice,ocediti i prohladiti a zatim iseći na sitne kockice.U međuvremenu jagnjeću maramicu staviti u sud sa hladnom vodom.U šerpu zagrejati ulje i propržiti sitno seckan crni luk.Dodati iseckane kuvane iznutrice,1 dl vode u kojoj su se kuvale,so i mleveni biber.Promešati,kratko prodinstati i skloniti sa vatre,a kada se prohladi u nadev dodati jaje.U uljem podmazati vatrostalni sud(ili u 2-3 manja) staviti oceđenu jagnjeću maramicu,tako da joj krajevi prelaze preko ivica suda.Preko maramice staviti nadev,preklopiti ga krajevima maramice,poprskati preostalim uljem i peći pola sata u rerni na 200 stepeni.Zatim preliti mešavinom od razmućenih jaja i mleka i peći još 15 minuta na istoj temperaturi.Služiti uz kiselo mleko.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment