Jagnjeće kolenice na provincijski način
Sastojci:
2 Jagnjeće kolenice po oko 0,5 kg
So,mleveni biber
Kašika senfa
2 Kašike maslaca
Veza zeleni za supu
1 dl vode,so
Prilog:
Bareno povrće
Priprema:
Oprati kolenice,posušiti i skratiti im kosti,posoliti ih,pobiberiti i premazati senfom.U šerpi koja može u rerni(koja nema plastične ili bakelitne drške) zagrejati maslac i propržiti kolenice da sa svih strana porumene.Dodati iseckanu zelen,naliti vodom,posoliti i promešati.Poklopiti,šerpu,staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći oko 2 sata uz povremeno dodavanje po malo vode.Pečene kolfnice izvaditi iz šerpe,uviti u alu foliju i ostaviti tako desetak minuta.Uz kolenice služiti zelen koja se sa njima pekla i razno bareno povrće.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment