Jagnjeće kolenice na provincijski način

Sastojci: 2 Jagnjeće kolenice po oko 0,5 kg So,mleveni biber Kašika senfa 2 Kašike maslaca Veza zeleni za supu 1 dl vode,so Prilog: Bareno povrće Priprema: Oprati kolenice,posušiti i skratiti im kosti,posoliti ih,pobiberiti i premazati senfom.U šerpi koja može u rerni(koja nema plastične ili bakelitne drške) zagrejati maslac i propržiti kolenice da sa svih strana porumene.Dodati iseckanu zelen,naliti vodom,posoliti i promešati.Poklopiti,šerpu,staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći oko 2 sata uz povremeno dodavanje po malo vode.Pečene kolfnice izvaditi iz šerpe,uviti u alu foliju i ostaviti tako desetak minuta.Uz kolenice služiti zelen koja se sa njima pekla i razno bareno povrće. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru