Jagnjetina u belom vinu
Sastojci:
750 g Jagnjetine od plećke bez kosti
2-3 Kašike mekog brašna
So,mleveni biber
2 Kašike maslaca
2 Lista lovora
3 dl Belog vina ,so
2 Žumanceta
Kašika iseckanog peršunovog lista
Kašika kisele pavlake
Kašika soka od limuna
Prilog:Rižoto
Priprema:
Oprati meso,iseći na manje komade,uvaljati u mešavinu brašna ,soli i mlevenog bibera i propržiti na zagrejanom maslacu.Kada sa svih strana porumeni preručiti ga u vatrostalni sud i dodati lovorov list.Naliti belim vinom,još malo posoliti,prekriti sud alu folijom i peći jedan sat i 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Vatrostalni sud izvaditi iz rerne i skloniti foliju.Dodati žumanca pomešana sa iseckanim peršunovim listom,kiselom pavlakom i sokom od limuna,promešati i služiti uz rižoto.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment