Jagnjetina u belom vinu

Sastojci: 750 g Jagnjetine od plećke bez kosti 2-3 Kašike mekog brašna So,mleveni biber 2 Kašike maslaca 2 Lista lovora 3 dl Belog vina ,so 2 Žumanceta Kašika iseckanog peršunovog lista Kašika kisele pavlake Kašika soka od limuna Prilog:Rižoto Priprema: Oprati meso,iseći na manje komade,uvaljati u mešavinu brašna ,soli i mlevenog bibera i propržiti na zagrejanom maslacu.Kada sa svih strana porumeni preručiti ga u vatrostalni sud i dodati lovorov list.Naliti belim vinom,još malo posoliti,prekriti sud alu folijom i peći jedan sat i 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.Vatrostalni sud izvaditi iz rerne i skloniti foliju.Dodati žumanca pomešana sa iseckanim peršunovim listom,kiselom pavlakom i sokom od limuna,promešati i služiti uz rižoto. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Riba pastrmka iz rerne

Dinstana jagnjeća plećka