Kapri torta
Sastojci:
Za koru:
150 g Urmi bez koštica
30 g Kokosovih pahulja
50 g Badema
50 g Oraha
1 Kašika kokosovog ulja
Za beli fil:
150 g Bele čokolade sa stevijom
360 ml Kokosovog mleka (najbolje masno iz konzerve)
150 g Urmi bez koštica
1 Kašičica vanile
Za glazuru:
100 g Bele čokolade sa stevijom
100 ml Masnog kokosovog mleka iz konzerve+ džem od maline
Priprema:
U secka ubacite sve sastojke,sameljite tako da dobijete lepljivu smesu.Prebacite u kalup prečnika 18 cm i dobro usitnite.Zagrejte mleko u šerpici,dodajte belu čokoladu sa stevijom i mešajte dok se ne istopi,a potom sipajte u blender,dodajte urme i vanilu,pa sve dobro izblendirajte.Sipajte smesu preko kore i ostavite u frižideru na makar 4 sata da se fil malo stegne.Skuvajte džem od maline,sačekajte da se ohladi,pa ga sipajte preko belog fila i vratite u frižider.Istopite belu čokoladu u posudi nad parom,pa dodajte kokosovo mleko i mešajte dok se ne sjedini.Sipajte ohlađenu glazuru preko džema i vratite u frižider,najbolje preko noći,da se sve dobgo stegne.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment