Kapri torta

Sastojci: Za koru: 150 g Urmi bez koštica 30 g Kokosovih pahulja 50 g Badema 50 g Oraha 1 Kašika kokosovog ulja Za beli fil: 150 g Bele čokolade sa stevijom 360 ml Kokosovog mleka (najbolje masno iz konzerve) 150 g Urmi bez koštica 1 Kašičica vanile Za glazuru: 100 g Bele čokolade sa stevijom 100 ml Masnog kokosovog mleka iz konzerve+ džem od maline Priprema: U secka ubacite sve sastojke,sameljite tako da dobijete lepljivu smesu.Prebacite u kalup prečnika 18 cm i dobro usitnite.Zagrejte mleko u šerpici,dodajte belu čokoladu sa stevijom i mešajte dok se ne istopi,a potom sipajte u blender,dodajte urme i vanilu,pa sve dobro izblendirajte.Sipajte smesu preko kore i ostavite u frižideru na makar 4 sata da se fil malo stegne.Skuvajte džem od maline,sačekajte da se ohladi,pa ga sipajte preko belog fila i vratite u frižider.Istopite belu čokoladu u posudi nad parom,pa dodajte kokosovo mleko i mešajte dok se ne sjedini.Sipajte ohlađenu glazuru preko džema i vratite u frižider,najbolje preko noći,da se sve dobgo stegne. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru