Kometa tart
Sastojci:
Za koru:
50 g Kokosovoh pahulja
120 g Pekan oraha
150 g Urmi bez koštica
2 Ksšiče renda e kore od limete
Prstohvat soli
Za fil:
250 g Očišćenog avokada
120 ml Soka od limete
150 g Meda(agave ili javorovog sirupa)
2 Kašike istopljenog kokosovog ulja
2 Kašičice rendane kore limete
150 ml Biljnog mleka
10 g Agar agara
Priprema:
Sve sastojke sitno usitnite u secku dobijfnu smesu prebacite u kalup za tart sa dnom koje se skida,prečnika 20 cm i dobro pritisnite po dnu i zidovima.Odložote u frižider,pa u blender ubacite avokado i ostale sastojke,pa mutite dok smesa ne postane kremasta i ostavite ga u blenderu.U šerpicu sipajte kokosovo mleko i agar agar,pa kad proključa,krčkajte još 1-2 minuta.Kad se to ohladi,sipajte to u blfnder sa filom od svokada,dodatno izmešajte,sipajte preko kore i vratite u frižider na 2-3 sata da se dodatno stegne.Dekorišite rendanom korom limete.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment