Kometa tart

Sastojci: Za koru: 50 g Kokosovoh pahulja 120 g Pekan oraha 150 g Urmi bez koštica 2 Ksšiče renda e kore od limete Prstohvat soli Za fil: 250 g Očišćenog avokada 120 ml Soka od limete 150 g Meda(agave ili javorovog sirupa) 2 Kašike istopljenog kokosovog ulja 2 Kašičice rendane kore limete 150 ml Biljnog mleka 10 g Agar agara Priprema: Sve sastojke sitno usitnite u secku dobijfnu smesu prebacite u kalup za tart sa dnom koje se skida,prečnika 20 cm i dobro pritisnite po dnu i zidovima.Odložote u frižider,pa u blender ubacite avokado i ostale sastojke,pa mutite dok smesa ne postane kremasta i ostavite ga u blenderu.U šerpicu sipajte kokosovo mleko i agar agar,pa kad proključa,krčkajte još 1-2 minuta.Kad se to ohladi,sipajte to u blfnder sa filom od svokada,dodatno izmešajte,sipajte preko kore i vratite u frižider na 2-3 sata da se dodatno stegne.Dekorišite rendanom korom limete. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru