Ljubičasta mini torta

Sastojci: Za koru: 120 g Urmi bez koštice 50 g Badema 50 g Oraha 10 g Organskog kakaoa Za ljubičasti fil: 100 g Indijskog oraha 100 ml Istopljenog kokosovog ulja 70 g Meda ili javorovog sirupa 150 g Borovnica Za beli fil: 100 g Indijskog oraha potopljenog u vodu makar 4 sata 170 ml Biljnog mlfka 100 g Istopljfnog kakao maslaca 70 g Meda ili javorovog sirupa Za džem: 150 g Divljih borovnica 1 Kašika meda 1 Kašika gustina Priprema: U secka ubacite sastojke za koru i sameljite ih dok se ne dobije testasta smesa.Na dno 6 kslupčića zategnite streč foliju,sipajte smesu u kalupe,pa usitnite na dno i odložite u frižideru.Izblendirajte sastojke za ljubičasti fil,sipajte ga u kalup dopola i odložite u zamrzivač na sat vremena.Potom izblendirajte sastojke za brli fil,sipajte preko stegnutog ljubičastog fila i vratite u zamrzivač na još par sati.U šerpicu prokrčkajte borovnice sa medom,dodajte gustin i krčkajte dok smesa ne krene da se zgušnjava.Gotove tortice poslužite sa prelivom od džfma. Prijstno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru