Ljubičasta mini torta
Sastojci:
Za koru:
120 g Urmi bez koštice
50 g Badema
50 g Oraha
10 g Organskog kakaoa
Za ljubičasti fil:
100 g Indijskog oraha
100 ml Istopljenog kokosovog ulja
70 g Meda ili javorovog sirupa
150 g Borovnica
Za beli fil:
100 g Indijskog oraha potopljenog u vodu
makar 4 sata
170 ml Biljnog mlfka
100 g Istopljfnog kakao maslaca
70 g Meda ili javorovog sirupa
Za džem:
150 g Divljih borovnica
1 Kašika meda
1 Kašika gustina
Priprema:
U secka ubacite sastojke za koru i sameljite ih dok se ne dobije testasta smesa.Na dno 6 kslupčića zategnite streč foliju,sipajte smesu u kalupe,pa usitnite na dno i odložite u frižideru.Izblendirajte sastojke za ljubičasti fil,sipajte ga u kalup dopola i odložite u zamrzivač na sat vremena.Potom izblendirajte sastojke za brli fil,sipajte preko stegnutog ljubičastog fila i vratite u zamrzivač na još par sati.U šerpicu prokrčkajte borovnice sa medom,dodajte gustin i krčkajte dok smesa ne krene da se zgušnjava.Gotove tortice poslužite sa prelivom od džfma.
Prijstno😘
Comments
Post a Comment