Meksički pasulj

Sastojci: 500 g Pasulja gradištanca 1 Kašičica seckanih listova nane 2 Lovorova lista 2 Glavice crnog luka 4 Srednje šargarepe 2 Crvene paprike šilje 2 Srednja paradajza 60 g Kukuruza šećerca 100 g Paste od paradajza 4 Čena belog luka 1 Kašičica mlevene slatke paprike 1 Kašičica ljute tucane paprike Mleveni biber,ulje,so Priprema: Pasulj preliti vodom da ograzne i kuvati ga dok ne proključa.Potom ga ocediti i vratiti u veću šerpu.Preliti sa 4 litre sveže vode,dodati seckanu nanu i lovorov list,pa nadalje kuvati dok pasulj ne omekša.Crni luk,paradajz i crvenu papriku šilju očistiti i iseći na kockice,šargarepu oguliti i iseći na kolutove.Beli luk ispasirati.U dubljem tiganju na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.Ubacizi crvenu papriku i paradajz,pa nastaviti parženje dok povrće napola ne omekša.Dodati kukuruz šećerac ,posut od paradajza i pasirani beli luk,te sve zajedno kratko propržiti.Nakon što pasulj omekša,prženo povrće ubaciti u šerpu s pasuljem,dodati mlevenu i tucanu papriku.Nastaviti kuvanje dok svi sastojci ne omekšaju,a jelo ne dobije željenu gustinu.Gotovo jelo posoliti i pobiberiti po ukusu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru