Meksički pasulj
Sastojci:
500 g Pasulja gradištanca
1 Kašičica seckanih listova nane
2 Lovorova lista
2 Glavice crnog luka
4 Srednje šargarepe
2 Crvene paprike šilje
2 Srednja paradajza
60 g Kukuruza šećerca
100 g Paste od paradajza
4 Čena belog luka
1 Kašičica mlevene slatke paprike
1 Kašičica ljute tucane paprike
Mleveni biber,ulje,so
Priprema:
Pasulj preliti vodom da ograzne i kuvati ga dok ne proključa.Potom ga ocediti i vratiti u veću šerpu.Preliti sa 4 litre sveže vode,dodati seckanu nanu i lovorov list,pa nadalje kuvati dok pasulj ne omekša.Crni luk,paradajz i crvenu papriku šilju očistiti i iseći na kockice,šargarepu oguliti i iseći na kolutove.Beli luk ispasirati.U dubljem tiganju na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.Ubacizi crvenu papriku i paradajz,pa nastaviti parženje dok povrće napola ne omekša.Dodati kukuruz šećerac ,posut od paradajza i pasirani beli luk,te sve zajedno kratko propržiti.Nakon što pasulj omekša,prženo povrće ubaciti u šerpu s pasuljem,dodati mlevenu i tucanu papriku.Nastaviti kuvanje dok svi sastojci ne omekšaju,a jelo ne dobije željenu gustinu.Gotovo jelo posoliti i pobiberiti po ukusu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment