Oranž - šargarepa torta
Sastojci:
60 g Oraha
60 g Badema
20 g Ovsenih pahuljica
50 g Kokosovog brašna
220 g Urmi bez koštica
Rendana kora jedne pomorandže
200 g Rendane šargarepe
Kašičica cimeta
Kašičica muškatno oraha
Kašičica đumbira u prahu
Za fil:
100 g Indijskog oraha potopljenog u vodi
200 g Kokosove kreme(gusti deo iz konzerve kokosovog mleka)
80 ml Kokosovog ulja
3 Kašike meda ili javorovog sirupa
2 Kašike soka od pomorandže
Priprema:
Sve sastojke ubacite u secka ili procesor hrane i kada smesa postane lepljiva,prebacite je u standardan kalup za hleb obložen pek - papirom,dobro pritisnite i stavite u frižider.Indijski orah procedite,ubacite u blender pa dodajte sve ostale sastojke za fil i fino izblendirajte.Smesu nanesite preko kore koja se hladila u frižideru i vratite sve u frižider na nekoliko sati da se kolač stegne.Dekorišite rendanom korom pomorandže.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment