Pastirska pita sa sočivom

Sastojci: 1 Šolja od 200 ml naranđastog sočiva 1 l Supe od povrća 2 Srednje glavice ljubičastog luka 100 g Pirea od paradajza 200 g Šampinjona 1 Srednja šargarepa 120 g Mladog graška 1 Kašika dimljene mlevene paprike 600 g Belog krompira 40 g Putera,1 jaje Mleveni biber,ulje,so Priprema: Krompir oguliti i iseći na listove,a zatim ga obariti u slanoj vodi,ispasirati ga pa dok je još topao sjediniti s puterom.U prohlađeni pire umešati jaje.Ostaviti ga po strani dok se priprema varivo.Ljubičasti luk očistiti i iseći na kockice,šargarepu oguliti i izrendati na krupno,šampinjone iseći na listove.U šerpi na malo ulja propržiti ljubičasti luk da omekša,dodati pastu od paradajza,te sve zajedno kratko propržiti.Ubaciti šampinjone i dinstati ih dok su išna tečnost ne uvri.Dodati šargarepu i mladi grašak,pa sve zajedno kratko propržiti.Umešati sočivo i nadalje dinstati i dolivajući pomalo supe dok povrće ne omekša ,a suvišna tečnost ne uvri.Začiniti mlevenom paprikom,posoliti i pobiberiti.Smesu prebaciti u nauljenu vatrostalnu činiju i poravnati.Pire krompir preručiti u poslastičarski đak i istisnuti ga preko povrća.Peći na 200 stepeni oko 30 minuta dok krompir ne počne blago da rumeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru