Pastirska pita sa sočivom
Sastojci:
1 Šolja od 200 ml naranđastog sočiva
1 l Supe od povrća
2 Srednje glavice ljubičastog luka
100 g Pirea od paradajza
200 g Šampinjona
1 Srednja šargarepa
120 g Mladog graška
1 Kašika dimljene mlevene paprike
600 g Belog krompira
40 g Putera,1 jaje
Mleveni biber,ulje,so
Priprema:
Krompir oguliti i iseći na listove,a zatim ga obariti u slanoj vodi,ispasirati ga pa dok je još topao sjediniti s puterom.U prohlađeni pire umešati jaje.Ostaviti ga po strani dok se priprema varivo.Ljubičasti luk očistiti i iseći na kockice,šargarepu oguliti i izrendati na krupno,šampinjone iseći na listove.U šerpi na malo ulja propržiti ljubičasti luk da omekša,dodati pastu od paradajza,te sve zajedno kratko propržiti.Ubaciti šampinjone i dinstati ih dok su išna tečnost ne uvri.Dodati šargarepu i mladi grašak,pa sve zajedno kratko propržiti.Umešati sočivo i nadalje dinstati i dolivajući pomalo supe dok povrće ne omekša ,a suvišna tečnost ne uvri.Začiniti mlevenom paprikom,posoliti i pobiberiti.Smesu prebaciti u nauljenu vatrostalnu činiju i poravnati.Pire krompir preručiti u poslastičarski đak i istisnuti ga preko povrća.Peći na 200 stepeni oko 30 minuta dok krompir ne počne blago da rumeni.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment