Pasulj čorba s karfiolom
Sastojci:
2 Glavice crnog luka
3 Čena belog luka
1 Kriška korena celera
400 g Pelata paradajza
500 g Pasulja gradištanca
200 g Karfiola
2 lovorova lista
1 Kašika dimljene mlevene paprike
1 Kesica filter čaja od nane
Mleveni biber,so
Priprema:
Pasulj natopiti u šerpu s hladnom vodom i kuvati dok voda ne proključa.Procediti pasulj i naliti svežom mlakom vodom,ubaciti kesicu čaja i lovorov list, pa nadalje kuvati dok pasulj ne omekša .Crni luk očistiti i iseći na kockice,koren celera oguliti i takođe iseći na kockice.Šargarepubiseći na kolutove,a cvetove karfiola iskidati na manje komade.U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati celer i šargarepu,pa nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće ne omekša.Ubaciti pasirani beli luk i kratko pržiti.Dodati pelat paradajz i omekšali pasulj zajedno s vodom u kojoj se kuvao.Izvaditi kesicu čaja,dodati mlevenu dimljenu papriku i cvetove karfiola.Kuvati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju.Pred kraj kuvanja,nakon što pasulj omekša,posoliti i pobiberiti po ukusu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment