Pasulj čorba s karfiolom

Sastojci: 2 Glavice crnog luka 3 Čena belog luka 1 Kriška korena celera 400 g Pelata paradajza 500 g Pasulja gradištanca 200 g Karfiola 2 lovorova lista 1 Kašika dimljene mlevene paprike 1 Kesica filter čaja od nane Mleveni biber,so Priprema: Pasulj natopiti u šerpu s hladnom vodom i kuvati dok voda ne proključa.Procediti pasulj i naliti svežom mlakom vodom,ubaciti kesicu čaja i lovorov list, pa nadalje kuvati dok pasulj ne omekša .Crni luk očistiti i iseći na kockice,koren celera oguliti i takođe iseći na kockice.Šargarepubiseći na kolutove,a cvetove karfiola iskidati na manje komade.U većoj šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast.Dodati celer i šargarepu,pa nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće ne omekša.Ubaciti pasirani beli luk i kratko pržiti.Dodati pelat paradajz i omekšali pasulj zajedno s vodom u kojoj se kuvao.Izvaditi kesicu čaja,dodati mlevenu dimljenu papriku i cvetove karfiola.Kuvati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju.Pred kraj kuvanja,nakon što pasulj omekša,posoliti i pobiberiti po ukusu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru