Pečene jagnjeće kolenice sa belom zeleni
Sastojci:
2 Jagnjeće kolenice po 500 -600 g,so
3 Kašike ulja
2 Kašike meda
Po 3 korena peršuna i paškanata ,so
4-5 Nakiselih jabuka
2 Kašike šećera
3 Kašike umućene slatke pavlake
Priprema:
Kolenicama skratiti kosti,oprati ih, i staviti u pleh.Preliti ih uljem i peći 1 i po sat u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Tokom pečenja dodavati po malo vode i prelivati kolenice sokom u kome se peku.Zatim ih premazati medom a oko njih poslagati očišćenu belu zelen isečenu na manje komade.Posoliti zelen i peći još oko pola sata na istoj temperaturi.U međuvremenu očistiti jabuke,iseći na komade i staviti u šerpu.Naliti vodom da malo prekrije,dodati šećer i kuvati 15 minuta.Zatim ih ocediti,propasirati,dodati umućenu pavlaku i promešati.Uz pečene kolenice služiti pripremljen pire od jabuka.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment