Pečene jagnjeće kolenice sa belom zeleni

Sastojci: 2 Jagnjeće kolenice po 500 -600 g,so 3 Kašike ulja 2 Kašike meda Po 3 korena peršuna i paškanata ,so 4-5 Nakiselih jabuka 2 Kašike šećera 3 Kašike umućene slatke pavlake Priprema: Kolenicama skratiti kosti,oprati ih, i staviti u pleh.Preliti ih uljem i peći 1 i po sat u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.Tokom pečenja dodavati po malo vode i prelivati kolenice sokom u kome se peku.Zatim ih premazati medom a oko njih poslagati očišćenu belu zelen isečenu na manje komade.Posoliti zelen i peći još oko pola sata na istoj temperaturi.U međuvremenu očistiti jabuke,iseći na komade i staviti u šerpu.Naliti vodom da malo prekrije,dodati šećer i kuvati 15 minuta.Zatim ih ocediti,propasirati,dodati umućenu pavlaku i promešati.Uz pečene kolenice služiti pripremljen pire od jabuka. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru