Peroni pizza

Sastojci: 250 ml Vode Kašičica šećera Pola kesice suvog kvasca 25 ml Maslinovog ulja Kašičica soli Oko 350 g Brašna TO (+/-50 g) Za filovanje: Kečap TO Čajna kobasica Delikato Feferone TO Šampinjoni TO Pizza sir Belkino Priprema: U toploj vodi razmutiti kvasac sa šećerom,ostaviti da stoji 5 minuta pa dodati ulje,so i brašno.Brašno dodavati lagano.Umeseti testo koje se odvaja od posude.Potom ga prekriti krpom i ostaviti na toplom pola sata najmanje,najbolje sat.Razvući tanko testo,mazati kečapom ređati kobasicu,šampinjone,piza sir i feferone.Peći 15 minuta na 250 stepeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru