Pržena salata od tikvica i lignji
Sastojci:
3 Tikvice srednje veličine
750 g Očišćenih celih lignji
100 g Zelenih maslina bez koštice
1 Mladi beli luk
Pola veze peršunovog lista
Maslinovo ulje po potrebi
Aćeto balsamiko ili vinsko sirće
Mešavina suvog biljnog začina,biber
Priprema:
Tikvice oljuštiti i iseći na tanke štapiće.Lignje oprati i iseći na kolutove ostaviti cele.Sitno iseckati mladi beli luk,masline i peršunovo lišće.U dubljem tiganju propržiti tikvice na ulju dok ne porumene,a zatim ih izvaditi i staviti u činiju.Na istoj masnoći kratko ispržiti beli luk,masline i peršun.Posuti mešavinom suvog biljnog začina i biberom po ukusu,promešati pa skloniti s ringle.Ispržiti lignjea zatim ih dodati u tiganj s belim lukom i maslinama te vratiti na ringlu i još malo pržiti.Sve preručiti u činiju s tikvicama,preliti maslinovim uljem i balzamikom,promešati i ostaviti da se ohladi.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment