Pržena salata od tikvica i lignji

Sastojci: 3 Tikvice srednje veličine 750 g Očišćenih celih lignji 100 g Zelenih maslina bez koštice 1 Mladi beli luk Pola veze peršunovog lista Maslinovo ulje po potrebi Aćeto balsamiko ili vinsko sirće Mešavina suvog biljnog začina,biber Priprema: Tikvice oljuštiti i iseći na tanke štapiće.Lignje oprati i iseći na kolutove ostaviti cele.Sitno iseckati mladi beli luk,masline i peršunovo lišće.U dubljem tiganju propržiti tikvice na ulju dok ne porumene,a zatim ih izvaditi i staviti u činiju.Na istoj masnoći kratko ispržiti beli luk,masline i peršun.Posuti mešavinom suvog biljnog začina i biberom po ukusu,promešati pa skloniti s ringle.Ispržiti lignjea zatim ih dodati u tiganj s belim lukom i maslinama te vratiti na ringlu i još malo pržiti.Sve preručiti u činiju s tikvicama,preliti maslinovim uljem i balzamikom,promešati i ostaviti da se ohladi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru