Punjene palačinke

Sastojci: Za fil: 300 g Ćurećeg belog mesa 1 Manja glavica crnog luka 1 Kašika paste od paradajza 1/2 Kašičice mlevene dimljene paprike 100 g Kačkavalja+100 g za posipanje 100 ml Kečapa Ulje,so Za bešamel sos: 40 g Putera 400 ml Mleka 2 Kašike brašna 50 g Parmezana,so Priprema: Crni luk očistiti i iseći na kockice,pa propržiti na malo ulja.Dodati mlevenu ćuretinu i pržiti je neprekidno dok ne promeni boju.Dodati pastu od paradajza i kratko pržiti.Na kraju umešati mlevenu papriku i malo soli po ukusu.Za pripremu bešamel sosa puter otopiti,pa dodati brašno i kratko pržiti.Postepeno sipati mlako mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.Pred kraj kuvanja umešati parmezan i posoliti po ukusu.Na palačinku naneti malo kečapa,staviti dve kašike fila od mesa i jednu štanglicu kačkavalja.Bočne stranice palačinke presaviti prema sredini,pa sve zajedno urolati.Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.U tepsiju naneti malo bešamel sosa,preko njega poređati rolnice od palačinaka i preliti ih ostatkom sosa .Odozgo posuti rendanim kačkavaljem.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru