Punjene palačinke
Sastojci:
Za fil:
300 g Ćurećeg belog mesa
1 Manja glavica crnog luka
1 Kašika paste od paradajza
1/2 Kašičice mlevene dimljene paprike
100 g Kačkavalja+100 g za posipanje
100 ml Kečapa
Ulje,so
Za bešamel sos:
40 g Putera
400 ml Mleka
2 Kašike brašna
50 g Parmezana,so
Priprema:
Crni luk očistiti i iseći na kockice,pa propržiti na malo ulja.Dodati mlevenu ćuretinu i pržiti je neprekidno dok ne promeni boju.Dodati pastu od paradajza i kratko pržiti.Na kraju umešati mlevenu papriku i malo soli po ukusu.Za pripremu bešamel sosa puter otopiti,pa dodati brašno i kratko pržiti.Postepeno sipati mlako mleko i nadalje kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.Pred kraj kuvanja umešati parmezan i posoliti po ukusu.Na palačinku naneti malo kečapa,staviti dve kašike fila od mesa i jednu štanglicu kačkavalja.Bočne stranice palačinke presaviti prema sredini,pa sve zajedno urolati.Na isti način od preostalog materijala oblikovati još rolnica.U tepsiju naneti malo bešamel sosa,preko njega poređati rolnice od palačinaka i preliti ih ostatkom sosa .Odozgo posuti rendanim kačkavaljem.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment