Punjeni bataci s karabatacima
Sastojci:
4 Bataka s karabatakom
1 Kašičica soli
1 Kašičica suvog biljnog začina
Biber po ukusu
5 Pečenih paprika
80 g Kačkavalja
50 g Dimljene slanine
150 ml Vode
Priprema:
Batake odvojiti od karabataka,oprati ih i posušiti ubrusom.Pažljivo odvojiti meso od kostiju pa ga istanjiti čekićem za meso.So,mešavinu suvog biljnog začina i biber ravnomerno naneti s obe strane mesa.Pečene paprike očistiti od ljuske i semenki iscepkati na manje komade.Kačkavalj iseći na tanke šnite,a dimljenu slaninu na manje komade.Na svaku šniclu staviti komad pečene paprike i šnitu kačkavalja.Urolati meso,te ga pričvrstiti čačkalicama na više mesta kako nadev nebi iscurijo tokom pečenja.Svako urolano meso staviti na poseban komad aluminijumske folijena kojoj se nalaze dva parčeta slanine.Obložiti meso folijom, te ga poređati u tepsiju.Sipati malo vode da se pokrije dno,pa peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.Povremeno dolivati vode po potrebi.Nakon 20 minuta,izvaditi tepsiju iz rerne,otvoriti foliju na svakom mesu pa vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.Nakon toga okrenuti meso i peći dok i druga strana ne porumeni.Izvaditi iz rerne,pažljivo izvući čačkalice,te poslužiti.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment