Šarena torta

Sastojci: Za koru: 150 g Urmi bez koštice 70 g Orašastih plodova (badem,orah,lešnik) 20 g Kokosovih pahulja/brašna; Za fil: 200 g Indijskih oraha 300 ml Kokosovog mlfka iz konzerve 100 g Istopljdnog kokosovog ulja 50 g Meda/javorovog sirupa Kašičica ekstrakta vanile 10 g Agar agara 200 g Borovnica,želatin 1 Kašika limunovog soka 2 Kašike meda Priprema: Sve sastojke u secku usitnite i prebacite u kalup prečnika 18 cm.Dobro pritisnite i stavite u frižider.U šerpicu sipajte borovnice,med i limunov sok i krčkajte sve desetak minuta.U blender ubacite indijski orah,250 ml kokosovog mleka,ulje,med i vanilu sve dobro izblendirajte.Ostatak kokosovog mleka sipajte u šerpicu,dodajte agar agar,pa kad proključa mešajte par minuta.Dodajte smesu u blender i blendirajte dok se sve ne sjedini.Podelite smesu na 2/3 i 1/3 .U treći u smese dodajte borovnice i sve zajedno izblendirajte.U kalup sipajte naizmenično beli,pa u ljubičasti fil u sredinu belog,pa opet u beli sredinu ljubičastog...Tako se stvara zanimljov dekorativni momenat ove torte.Ostavite u frižideru na par sati da se cela torta ohladi. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru