Šarena torta
Sastojci:
Za koru:
150 g Urmi bez koštice
70 g Orašastih plodova (badem,orah,lešnik)
20 g Kokosovih pahulja/brašna;
Za fil:
200 g Indijskih oraha
300 ml Kokosovog mlfka iz konzerve
100 g Istopljdnog kokosovog ulja
50 g Meda/javorovog sirupa
Kašičica ekstrakta vanile
10 g Agar agara
200 g Borovnica,želatin
1 Kašika limunovog soka
2 Kašike meda
Priprema:
Sve sastojke u secku usitnite i prebacite u kalup prečnika 18 cm.Dobro pritisnite i stavite u frižider.U šerpicu sipajte borovnice,med i limunov sok i krčkajte sve desetak minuta.U blender ubacite indijski orah,250 ml kokosovog mleka,ulje,med i vanilu sve dobro izblendirajte.Ostatak kokosovog mleka sipajte u šerpicu,dodajte agar agar,pa kad proključa mešajte par minuta.Dodajte smesu u blender i blendirajte dok se sve ne sjedini.Podelite smesu na 2/3 i 1/3 .U treći u smese dodajte borovnice i sve zajedno izblendirajte.U kalup sipajte naizmenično beli,pa u ljubičasti fil u sredinu belog,pa opet u beli sredinu ljubičastog...Tako se stvara zanimljov dekorativni momenat ove torte.Ostavite u frižideru na par sati da se cela torta ohladi.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment