Sladoled od vanile i višanja

Sastojci: 250 ml Mleka 250 ml Slatke pavlake 2 Vanilin šećera 6 Žumanaca 125 g Šećera 1 Šolja od 200 ml Višanja Priprema: U šerpicu sjediniti slatku pavlaku i mleko,dodati vanilin šećer i zagrevati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.Ostaviti da se prohladi.U odvojenoj posudi penasto umutiti žumanca i šećer da bi se dobila svetla ymesa.Dobijenu smesu sipati u tankom mlazu i vruće mleko i pavlaku,neprekidno muteći žicom.Nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi i sve vreme mešati dok se blago ne zgusne.Očišćene višnje izmiksati da bi se dobila kašasta smesa.U plastičnu posudu sipati krem od vanile,preko njega naneti kašu od višanja i nekoliko puta preći varjačom kroz smesu da bi se dobio mramorni izgled sladoleda.Sladoled poklopiti i ostaviti u zamrzivaču da se stegne. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru