Sladoled od vanile i višanja
Sastojci:
250 ml Mleka
250 ml Slatke pavlake
2 Vanilin šećera
6 Žumanaca
125 g Šećera
1 Šolja od 200 ml Višanja
Priprema:
U šerpicu sjediniti slatku pavlaku i mleko,dodati vanilin šećer i zagrevati na umerenoj temperaturi dok ne proključa.Ostaviti da se prohladi.U odvojenoj posudi penasto umutiti žumanca i šećer da bi se dobila svetla ymesa.Dobijenu smesu sipati u tankom mlazu i vruće mleko i pavlaku,neprekidno muteći žicom.Nastaviti kuvanje na umerenoj temperaturi i sve vreme mešati dok se blago ne zgusne.Očišćene višnje izmiksati da bi se dobila kašasta smesa.U plastičnu posudu sipati krem od vanile,preko njega naneti kašu od višanja i nekoliko puta preći varjačom kroz smesu da bi se dobio mramorni izgled sladoleda.Sladoled poklopiti i ostaviti u zamrzivaču da se stegne.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment