Špageti na kineski način
Sastojci:
400 g Pilfćeg belog mesa
2 Kašičice soja sosa
1 Kašičica vinskog sirćeta
1 Kašičica meda
5 Čena belog luka
2 Crvene paprike
2 Srednje šargarepe
1/2 Glavice manjeg brokolija
3 Struka mladog luka
300 g Špageta
2 Kašičice seckanig đumbira
Mleveni biber
Ulje,so
Za prelivanje:
50 ml Soja sosa
Priprema:
Pileće belo meso iseći na kockice,posoliti ga i pobiberiti po ukusu.Preliti ga s vinskim sirćetom,medom i 2 kašike soja sosa
,pa posuti pasiranim belim lukom.Dobro izmešati sastojke,te piletinu ostaviti da miruje 30 minuta.Špagete obariti u slanoj vodi,a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.U tiganju zagrejati na malo ulja,pa propržiti na njemu piletinu da porumeni .Izvaditi je iz masnoće i ostaviti je na toplom.U masnoću od mesa sipati još malo ulja,dodati seckani đumbir i preostali seckani beli luk,pa kratko propržiti.Ubaciti šargarepu i papriku isečenu na štapiće,dodati manje cvetove brokolija i pržiti neprekidno mešajući dok povrće napola ne omfkša.Vratiti piletinu,dodati mladi luk isečen na kolutove i promešati.Ubaciti špagete i preliti sa 50 ml soja sosa.Polako promešati da se sastojci i začini ravnomerno rasporede.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment