Špageti na kineski način

Sastojci: 400 g Pilfćeg belog mesa 2 Kašičice soja sosa 1 Kašičica vinskog sirćeta 1 Kašičica meda 5 Čena belog luka 2 Crvene paprike 2 Srednje šargarepe 1/2 Glavice manjeg brokolija 3 Struka mladog luka 300 g Špageta 2 Kašičice seckanig đumbira Mleveni biber Ulje,so Za prelivanje: 50 ml Soja sosa Priprema: Pileće belo meso iseći na kockice,posoliti ga i pobiberiti po ukusu.Preliti ga s vinskim sirćetom,medom i 2 kašike soja sosa ,pa posuti pasiranim belim lukom.Dobro izmešati sastojke,te piletinu ostaviti da miruje 30 minuta.Špagete obariti u slanoj vodi,a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.U tiganju zagrejati na malo ulja,pa propržiti na njemu piletinu da porumeni .Izvaditi je iz masnoće i ostaviti je na toplom.U masnoću od mesa sipati još malo ulja,dodati seckani đumbir i preostali seckani beli luk,pa kratko propržiti.Ubaciti šargarepu i papriku isečenu na štapiće,dodati manje cvetove brokolija i pržiti neprekidno mešajući dok povrće napola ne omfkša.Vratiti piletinu,dodati mladi luk isečen na kolutove i promešati.Ubaciti špagete i preliti sa 50 ml soja sosa.Polako promešati da se sastojci i začini ravnomerno rasporede. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru