Štrudlice s bademima

Sastojci: Za testo: 200 g Mekog brašna 125 g Putera 1 Kašika šećera Prstohvat soli 10 g Vežeg kvasca 50 ml hladnog mleka 2 Manja žumanceta Malo rendane korice limuna Za fil: 2 Manja belanjceta 100 g Šećera 50 g Mlevenih badema Malo šećera u prahu Priprema: Povezati brašno,šećer i malo soli.Dodati hladan puter isečen na kockice,pa sastojke trljati dlanovima da bi se dobila mrvičasta smesa.Umešati žumance,kvasac razmućen u mleku i malo rendane limunove korice,pa zamesiti prhko testo.Testo zamotati u foliju i ostaviti u ftižideru da odstoji 60 minuta.Dok testo miruje pripremiti fil.Belanjca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Odstojalo testo izvaditi iz frižidera i podeliti ga na dva dela.Svaki deo istanjiti oklagijom u praugaonu koru,premazati polovinom šama od belanjaca,posuti mlevenim bademima i pažljivo zamotati u rolat.Rolat iseći na manje štrudlice i poređati ih u pleh preko papira za pečenje.Odozgo premazati umućfnim jajetom i posuti listićima badema.Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta ali paziti da ostanu svetle boje.Gotovo pecivo posuti šećerom u prahu. Priprema😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru