Bosforske ili ćufte

Sastojci: 500 g Mlevene govedine 500 g Crvenog luka 500 g Bulgura 100 g Oraha 1/2 Veze peršuna 1/2 Kašičice mlevene paprike 1 Šolja pasiranog paradajza Ulje,so,biber Priprema: U tiganju pržite seckani luk s govedinom uz stalno mešanje 20 minuta.Skloniti s vatre,pa dodajte peršun,orahe i začine.Promešajte,pokrijte i ostavite u frižideru tokom noći.Preko bulgura ulijte vruću vodu,umešajte paradajz i malo soli.Neka odstoji dok bulgur ne nabubri.Kada se ohladi,mesite ga 20 minuta.Od 100 gr bulgura oblikujte kuglu,izdubite rupu,pa prstima oblikujte ljusku.Nafilujte je,pa prstima stisnite da je zatvorite.Pržite nadevene ćufte u zagrejanom ulju. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru