Bosforske ili ćufte
Sastojci:
500 g Mlevene govedine
500 g Crvenog luka
500 g Bulgura
100 g Oraha
1/2 Veze peršuna
1/2 Kašičice mlevene paprike
1 Šolja pasiranog paradajza
Ulje,so,biber
Priprema:
U tiganju pržite seckani luk s govedinom uz stalno mešanje 20 minuta.Skloniti s vatre,pa dodajte peršun,orahe i začine.Promešajte,pokrijte i ostavite u frižideru tokom noći.Preko bulgura ulijte vruću vodu,umešajte paradajz i malo soli.Neka odstoji dok bulgur ne nabubri.Kada se ohladi,mesite ga 20 minuta.Od 100 gr bulgura oblikujte kuglu,izdubite rupu,pa prstima oblikujte ljusku.Nafilujte je,pa prstima stisnite da je zatvorite.Pržite nadevene ćufte u zagrejanom ulju.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment