Čokoladni mus

Sastojci: 250 g Crne čokolade 250 ml Moja Kravica pavlake za kuvanje 2 Jaja 50 g Šećera+ kašičica šećera 1 Kašičica kakao praha Sveža nana za ukrašavanje Šlag (opciono) Priprema: Otopite čokoladu sa pavlakom i ostavite da se ohladi.Belanjca umutite sa 50 g šećera,dodajući ih postepeno u čvrst sneg a žumanca sa po kašičicom šećera i kakao praha.U otopljenu čokoladu umešajte žumanca i dobro sjedinite.Ubacite belanjca špatulom i laganim potezima sjedinite smesu kako bi belanca zadržala volumen.Izlijte mus u čaše i ohladite ih pred služenje,najbolje preko noći.Ukrasite svežom nanom,sa malo šlaga i kakao prahom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru