Čokoladni rolat s višnjama
Sastojci:
Za koru:
6 Jaja
6 Kašika šećera
2 Kašike gustina
3 Kašike brašna
3 Kašike ulja
2 Kašike kakaoa
Za fil:
300 ml Slatke pavlake
150 g Čokolade za kuvanje
100 g Višanja iz kompota bez koštica
Priprema:
Za pripremu kore belanjca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.Zatim dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu neprekidno muteći mikserom.Posebno umutiti gustin,brašno i kakao,pa varjačom umešati u smesu.Pleh od rerne obložiti pek papirom za pečenje i izliti u njega smesu za koru.Poravnati je špatulom i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.Pečenu koru zajedno sa papirom uviti u vlažnu krpu.Za pripremu fila,slatku pavlaku zagrejati vodeći računa da ne proključa.Preliti je preko izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi.Ostaviti da se podpuni ohladi i stegne.Ohlađen krem umutiti mikserom.Koru razviti i odvojiti od papira za pečenje,pa je premazati polovinom čokoladnog krema,odozgo rasporediti oceđene višnje,te sve zajedno urolati.Rolat položiti na tacnu za posluženje,premazati ga preostalim filom i dekorisati po želji.Ostaviti na hladno da se stegne.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment