Mrežasta pita s viršlama

Sastojci: 350 g Brašna 1 g Svežeg kvasca 1 Ravna kašičica soli 60 g Putera ili masti 1 Jaja+ 1 za premazivanje 180 g Kiselog mleka 6 Viršli,kim Priprema: Razmutiti kvasac u 100 ml tople vode s kašičicom šećera i brašna.Ostaviti na toplom da nadođe.Pomešati brašno i so,dodati pripremljeni kvasac,jaje,puter sobne temperature i kiselo mleko.Rukom umesiti glatko testo.Po potrebi dodati još malo brašna.Prekriti ga i ostaviti još malo da odmara 20 minuta.Praugaonu tepsiju obložiti papirom za pečenje.Nakon odmaranja testo istanjiti u praugaonu koru debljine 0,5 cm.Iseći ih na trake širine 2 cm,te ih prebaciti u tepsiju.Podići svaku drugu traku,pa staviti viršlu,te vratiti trake.Zatim podići suprotne trake,naneti viršlu i preklopiti je trakama..Na isti način nastaviti postupak uplitanja testa i viršli dok se ne oblikuje pita.Krajeve traka pritisnuti da se slepe.Testo premazati umućenim jajetom i posuti kimom.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta dok ne porumeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Pužići sa makom

Presnac-Tradicionalna Bosanska pita