Čorbast pasulj

Sastojci: 400 g Pasulja 1 Veća glavica crnog luka 1 Veća šargarepa 4 Čena belog luka,ulje Lovorov list So,biber,suvi začin 1 Kašika brašna 1 Kašičica mlevene paprike 400 g Suvih rebara,svinjska kolenica ili kobasica Priprema: Pasulj očistiti,oprati i staviti da prenoći.Iseckati crni luk,šargarepu iseckati na kolutove,dodati rebra ili drugo meso(predhodno po želji možete da ga prokuvate),lovorov list i staviti s pasuljem da se kuva.Zaprška: Na ulju ispržiti sitno seckan crni luk,dodati brašno i usitnjen beli luk,sve dobro propržiti i na kraju dodati mlevenu papriku i odmah vrelo sipati u pasulj.Začiniti po ukusu i staviti da se krčka i nekoliko minuta.Poslužiti toplo. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru