Čorbast pasulj
Sastojci:
400 g Pasulja
1 Veća glavica crnog luka
1 Veća šargarepa
4 Čena belog luka,ulje
Lovorov list
So,biber,suvi začin
1 Kašika brašna
1 Kašičica mlevene paprike
400 g Suvih rebara,svinjska kolenica ili kobasica
Priprema:
Pasulj očistiti,oprati i staviti da prenoći.Iseckati crni luk,šargarepu iseckati na kolutove,dodati rebra ili drugo meso(predhodno po želji možete da ga prokuvate),lovorov list i staviti s pasuljem da se kuva.Zaprška: Na ulju ispržiti sitno seckan crni luk,dodati brašno i usitnjen beli luk,sve dobro propržiti i na kraju dodati mlevenu papriku i odmah vrelo sipati u pasulj.Začiniti po ukusu i staviti da se krčka i nekoliko minuta.Poslužiti toplo.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment