Enčilade

Sastojci: Potrebno je za tortilje: 2 Šoljice mekog brašna 1/2 Kesice praška za pecivo 2 Kašičice soli 2 Kašike ulja Malo toplog mleka Za fil: 500 g Pilećeg filea 1 Sveža crvena paprika 1 Ljuta zelena paprika 1 Konzerva kukuruza Čili u prahu So,biber,suvi biljni začin 2 Kašike pirea od paradajza 250 g Kačkavalja 1/2 Glavice zelene salate 2 Sveža paradajza Za sos: 1/2 Kisele pavlake 2 Kašike ljutog kečapa 2 Kašike majoneza Priprema: Piletinu iseći na trake,posoliti je i prelijete uljem.Pržite oko 15 minuta,pa dodajte paprike isečene na trake.Ubacite pasulj i kukuruz,te dodajte začine,paradajz pire i čili.Kuvajte poklopljeno još nekoliko minuta,sklonite s ringle i ostavite poklopljeno.Zamedite testo od brašna,,praška za pecivo,soli,ulja i mleka.Ostavite ga da odstoji dvadesetak minuta,pa ga podelite na četiri dela.Na pobrašnjenoj podlogi razvaljajte testo na krugove prečnika 20 cm,otresite od viška brašna i pecite ih oko pet minuta na tiganju.Prekrijte folijom da bi bile mekane.Izvadite ih iz folije i na njih stavite zelenu salatu,narendajte sir i stavite fil.Poklopite i prelijte pripremljenim sosom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru