Gibanica

Sastojci: 500 g Kora za gibanicu 300 g Sira 2 Šoljice ulja 2 Jajeta 1 Čaša kisele pavlake Malo soli ukoliko sir nije slan Priprema: Umutiti jaja sa malo kisele vode,zatim dodati ulje i izdrobljen sir i masu dobro izmešati,zatim dodati kiselu pavlaku.Ponovo masu izmešati.Tepsiju namazati ređati koru.Prvo staviti jednu koru na dno tepsije,zatim zgužvati dve kore i umočiti ih u nadev,pa ih razvući po tepsiji,ponovo staviti jednu koru,pa ponovo dve zgužvane kore i tako dok se sav materijal ne utroši,vodeći računa da jedna kora bude poslednja.Poslednju koru premazati uljem.Gibanicu peći na umerenoj temperaturi.Služiti dok je topla. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru