Goveđi biftek Velington
Sastojci:
400 g Goveđeg filea
1 Šolja blendiranih pečuraka
2 Kašike ulja
1 Kašika putera
1/2 Paštete od pačije jetre(foa gra)
2 Pakovanja lisnatog testa
1 Jaje
1/4 Šolje belog suvog vina
Priprema:
Isecite file,po 3 minuta sa svake strane.Ostavite da se ohladi.Ispržite luk na ulju,dodajte usitnjene pečurke i prodinstajte uz dodatak putera.Ulijte vino i kad ispari,ostavite da se hladi.Lisnato testo razvijte na papiru za pečenje i ohladite u frižideru.Izvadite pa rasporedite pečurke,zatim paštetu,pa meso.Uz pomoć folije zarolajte biftek.Premažite umućenim jajetom i napravite zarezom gore da može da odlazi para.Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta,dok ne postane zlatna braon.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment