Goveđi biftek Velington

Sastojci: 400 g Goveđeg filea 1 Šolja blendiranih pečuraka 2 Kašike ulja 1 Kašika putera 1/2 Paštete od pačije jetre(foa gra) 2 Pakovanja lisnatog testa 1 Jaje 1/4 Šolje belog suvog vina Priprema: Isecite file,po 3 minuta sa svake strane.Ostavite da se ohladi.Ispržite luk na ulju,dodajte usitnjene pečurke i prodinstajte uz dodatak putera.Ulijte vino i kad ispari,ostavite da se hladi.Lisnato testo razvijte na papiru za pečenje i ohladite u frižideru.Izvadite pa rasporedite pečurke,zatim paštetu,pa meso.Uz pomoć folije zarolajte biftek.Premažite umućenim jajetom i napravite zarezom gore da može da odlazi para.Pecite na 200 stepeni oko 30 minuta,dok ne postane zlatna braon. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru