Jaja sa pirinčem i bešamelom

Sastojci: 8 Jaja 40 g Maslaca 15o g Pirinča So,peršun 20 g Rendanog parmezana Za sos: 50 g Maslaca 30 g Brašna 500 ml Mleka 1 Kašika mešavine suvlg začina Biber,limunov sok 100 ml Slatke pavlake Priprema: Pripremite bešamel sos tako što ćete zagrejati maslac ,umešajte brašno i sasvim kratko propržite.Zatim zalijte hladnim mlekom,dodajte začin i mešajući kuvane oko pet minuta da se sos zgusne.Dodajte malo limunovog soka ,bibera i slatke pavlake.U posebnoj posudi na zagrejanom maslacu kratko propržiti pirinač ,pa ga zalijte sa oko 300 ml vode,malo posolite i ostavite da se napola skuva.Umešajte naseckani peršun i rasporedite pirinač u vatrostalnu posudu.Na njega poslužite uzdužno narezana kuvana tvrdo kuvana jaja ,sve prelijte pripremljenim sosom i pospite rendanim parmezanom.Zapecite oko 15 minuta u rerni na zagrejanoj na 220 stepeni. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru