Jaja sa pirinčem i bešamelom
Sastojci:
8 Jaja
40 g Maslaca
15o g Pirinča
So,peršun
20 g Rendanog parmezana
Za sos:
50 g Maslaca
30 g Brašna
500 ml Mleka
1 Kašika mešavine suvlg začina
Biber,limunov sok
100 ml Slatke pavlake
Priprema:
Pripremite bešamel sos tako što ćete zagrejati maslac ,umešajte brašno i sasvim kratko propržite.Zatim zalijte hladnim mlekom,dodajte začin i mešajući kuvane oko pet minuta da se sos zgusne.Dodajte malo limunovog soka ,bibera i slatke pavlake.U posebnoj posudi na zagrejanom maslacu kratko propržiti pirinač ,pa ga zalijte sa oko 300 ml vode,malo posolite i ostavite da se napola skuva.Umešajte naseckani peršun i rasporedite pirinač u vatrostalnu posudu.Na njega poslužite uzdužno narezana kuvana tvrdo kuvana jaja ,sve prelijte pripremljenim sosom i pospite rendanim parmezanom.Zapecite oko 15 minuta u rerni na zagrejanoj na 220 stepeni.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment