Kameleoni s mesom

Sastojci: Za testo: 400 g Brašna 4 Jaja,so Za nadev: 2 Kašike ulja 40 g Maslaca 1 Glavica crnog luka 400 g Mlevenog mesa 100 g Suve slanine 1 Čaša suvog vina 1 Manja cvekla 1 Manji koren celera 1 Šargarepa 3 Kašike paradajza iz konzerve Malo supe 200 ml Mleka 40 g Maslaca So,biber Priprema: Od brašna,jaja i soli umesite testo za rezance,razvijte i isecite na trake.Na ulju i maslacu propržite slaninu i luk.Dodajte meso,narendani celer,cveklu i šargarepu te dinstajte.Podlivajte supom a kad sve omekša ubacite paradajz,vino i začinite.Svaki komad testa premažite nadevom,zamotajte i stavite jedan do drugog u podmazanu vatrostalnu posudu,prelijte mlekom obložite kockicama maslaca i pecite pola sata na 200 stepeni.Poslužite s rendanim kačkavaljem te ukrasite peršunom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru