Kameleoni s mesom
Sastojci:
Za testo:
400 g Brašna
4 Jaja,so
Za nadev:
2 Kašike ulja
40 g Maslaca
1 Glavica crnog luka
400 g Mlevenog mesa
100 g Suve slanine
1 Čaša suvog vina
1 Manja cvekla
1 Manji koren celera
1 Šargarepa
3 Kašike paradajza iz konzerve
Malo supe
200 ml Mleka
40 g Maslaca
So,biber
Priprema:
Od brašna,jaja i soli umesite testo za rezance,razvijte i isecite na trake.Na ulju i maslacu propržite slaninu i luk.Dodajte meso,narendani celer,cveklu i šargarepu te dinstajte.Podlivajte supom a kad sve omekša ubacite paradajz,vino i začinite.Svaki komad testa premažite nadevom,zamotajte i stavite jedan do drugog u podmazanu vatrostalnu posudu,prelijte mlekom obložite kockicama maslaca i pecite pola sata na 200 stepeni.Poslužite s rendanim kačkavaljem te ukrasite peršunom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment