Mesni pučero
Sastojci:
2 kg Telećeg buta
300 g Slanine
3 Svinjske kobasice
3 Šargarepe
3 Krompira
1/2 Glavice kupusa
1 Konzerva kukuruza
2 Štapića celera
2 Glavice crnog luka
2 Čena belog luka
1 Kašika peršuna
1 lovorov list2 Kašike maslinovog ulja
1 Kašika senfa
So,biber
Priprema:
Teleći but isecite na manje komade.U velikom loncu prokuvajte vodu sa solju i biberom.Kada proključa dodajte teletinu.Posle 15 minuta sklonite penu s površine,pa dodajte peršun,lovorov list,štapiće celera i celu glavicu očišćenog crnog luka.Kuvajte oko sat vremena.Kupus isecite na trake pa ubacite i njega.Posle 15 minuta šargarepu oljuštite i celu je ubacite.Krompir isto oljuštite,prepolovite i posle 10 minuta i njega ubacite.Slaninu i kobasicu izdinstajte na tiganju,iseckajte pa na kraju i njih ubacite.Dodajte ulje i senf.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment