Musaka s ajvarom
Sastojci:
7 Kašika ajvara
200 g Slanine
1 Veći crni luk
1 Manja konzerva kukuruza
6 Jaja
2 dl Mleka
150 g Sira trapista
So,biber,biozačin
Priprema:
Hleb iseći na tanke kriške.Slaninu sitno iseckati,pa je propržiti sa sitno seckanim lukom.Viljuškom umutiti jaja i mleko,posoliti i pobiberiti.Složiti kriške hleba jednu uz drugu na namašćen pleh za pečenje ili vatrostalnu posudu,zaliti polovinom mase umaka od jaja i mleka,posuti prženom slaninom i lukom i po tome ravnomerno rasporediti kukuruz(uz ovo možete dodati i seckanu šunku,kobasicu...).Preostale kriške hleba premazati s jedne strane ajvarom,pa ih slagati tako da namazana strana bude do nadeva.Zaliti ih ostatkom mleka i obilno posuti sirom.Musaku zapeći u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.Gotova je kada dobije lepu rumenu koricu.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment