Musaka s ajvarom

Sastojci: 7 Kašika ajvara 200 g Slanine 1 Veći crni luk 1 Manja konzerva kukuruza 6 Jaja 2 dl Mleka 150 g Sira trapista So,biber,biozačin Priprema: Hleb iseći na tanke kriške.Slaninu sitno iseckati,pa je propržiti sa sitno seckanim lukom.Viljuškom umutiti jaja i mleko,posoliti i pobiberiti.Složiti kriške hleba jednu uz drugu na namašćen pleh za pečenje ili vatrostalnu posudu,zaliti polovinom mase umaka od jaja i mleka,posuti prženom slaninom i lukom i po tome ravnomerno rasporediti kukuruz(uz ovo možete dodati i seckanu šunku,kobasicu...).Preostale kriške hleba premazati s jedne strane ajvarom,pa ih slagati tako da namazana strana bude do nadeva.Zaliti ih ostatkom mleka i obilno posuti sirom.Musaku zapeći u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.Gotova je kada dobije lepu rumenu koricu. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru