Nugat torta
Sastojci:
Za koru:
3 Jaja
90 g Šećera
90 g Brašna na malo ulja
Za fil:
0,5 l Slatke pavlake
20 g Želatina
200 g Crne čokolade
150 g Bele čokolade
150 g Mlevenog pečenog lešnika
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom,pa dodajte brašno i ulje.Smesu izlijte u podmazan kalup za tortu i pecite na 250 stepeni.Umutite polovinu pavlake,dodajte joj polovinu otopljenog želatina,istopljenu crnu čokoladu i polovinu lešnika.Sve sjedinite laganim umućenjem,pa fil rasporedite po kori.Zatim umutite drugu polovinu pavlake,dodajte otopljen želatin,preostali lešnik i otopljenu belu čokoladu.Sve dobro sjedinite i nanesite preko prvog fila.Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati da se dobro stegne.Ukrasite je po želji.
Prijatno 😘
Comments
Post a Comment