Nugat torta

Sastojci: Za koru: 3 Jaja 90 g Šećera 90 g Brašna na malo ulja Za fil: 0,5 l Slatke pavlake 20 g Želatina 200 g Crne čokolade 150 g Bele čokolade 150 g Mlevenog pečenog lešnika Priprema: Umutite jaja sa šećerom,pa dodajte brašno i ulje.Smesu izlijte u podmazan kalup za tortu i pecite na 250 stepeni.Umutite polovinu pavlake,dodajte joj polovinu otopljenog želatina,istopljenu crnu čokoladu i polovinu lešnika.Sve sjedinite laganim umućenjem,pa fil rasporedite po kori.Zatim umutite drugu polovinu pavlake,dodajte otopljen želatin,preostali lešnik i otopljenu belu čokoladu.Sve dobro sjedinite i nanesite preko prvog fila.Ostavite tortu u frižideru nekoliko sati da se dobro stegne.Ukrasite je po želji. Prijatno 😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru