Obraz u jagnjećoj maramici

Sastojci: 1 kg Jagnjećeg obraza 2 Crvena luka 2 Šargarepe 1/2 Celerovog korena 3 lovorova lista 2 Grančice majčine dušice 1 l Crnog vina 500 g Jagnjeće maramice So,biber Priprema: Goveđi obraz očistite,posolite,pobiberite i naglo pržite u tiganju sa svih strana.Povrće naseckajte sa začinima stavite u posudu s poklopcem.Na povrće poređajte propržene goveđe obraze,zalijte vinom ,poklopite i pecite na 180 stepeni dva ipo sata.Pečeno meso isecite na tanke tračice pa ga uz pomoć folije čvrsto zarolajte u rolat i ostavite da se ohladi.Povrće iz posude izmiksajte u gust sos.Ako je pregusto ,dodajte malo bujona.Ksda se meso ohladi odmotajte ga iz folije i naseckajte na kolutove debljine 5 cm.Svaki kolut zasebno zamotajte u jagnjeću maramicu ,pa pecite na 180 stepeni 10-15 minuta.Prelijte sosom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru