Obraz u jagnjećoj maramici
Sastojci:
1 kg Jagnjećeg obraza
2 Crvena luka
2 Šargarepe
1/2 Celerovog korena
3 lovorova lista
2 Grančice majčine dušice
1 l Crnog vina
500 g Jagnjeće maramice
So,biber
Priprema:
Goveđi obraz očistite,posolite,pobiberite i naglo pržite u tiganju sa svih strana.Povrće naseckajte sa začinima stavite u posudu s poklopcem.Na povrće poređajte propržene goveđe obraze,zalijte vinom ,poklopite i pecite na 180 stepeni dva ipo sata.Pečeno meso isecite na tanke tračice pa ga uz pomoć folije čvrsto zarolajte u rolat i ostavite da se ohladi.Povrće iz posude izmiksajte u gust sos.Ako je pregusto ,dodajte malo bujona.Ksda se meso ohladi odmotajte ga iz folije i naseckajte na kolutove debljine 5 cm.Svaki kolut zasebno zamotajte u jagnjeću maramicu ,pa pecite na 180 stepeni 10-15 minuta.Prelijte sosom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment