Oranž torta

Sastojci: 1 Šolja pšeničnog brašna 1 Šolja bademovog brašna 1/2 Šolje kokosovog brašna 2 Kašike kakaoa 1 Kesica praška za pecivo 3 Jajeta 1 Kašika otopljenog putera 1 Šolja mleka Prstohvat soli Za fil: 250 g Maskarponea 100 g Krem sira 1/2 Šolje šećera Narendana kora pomorandže 1 Kašika ekstrakta od pomorandže 200 g Slatke pavlake Za preliv: 1 Kesica želatina 1 Šolja soka od pomorandže 2 Pomorandže Priprema: Pomešajte sva brašna,kakao,prašak za pecivo i so.U drugu posudu umutite puter s jajima i mlekom pa pomešajte sa suvim sastojcima.Sipajte u tepsiju podmazanu puterom i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.Umutite maskarpone,krem sir i šećer.Dodajte izrendanu koru od pomorandže i ekstrakt.U drugoj činiji umutite slatku pavlaku pa i nju ubacite u smesu sa sirom.Premažite preko ispečene kore i stavite u frižider.Dve pomoranđe iscedite,a ostatak pulpe odvojite od kore pomoću kašike i sipajte dodatni sok,pa ubacite i želatin.Ostavite da nabubri pa blago zagrejte vodeći računa da ne proključa prelijte preko kolača. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru