Oranž torta
Sastojci:
1 Šolja pšeničnog brašna
1 Šolja bademovog brašna
1/2 Šolje kokosovog brašna
2 Kašike kakaoa
1 Kesica praška za pecivo
3 Jajeta
1 Kašika otopljenog putera
1 Šolja mleka
Prstohvat soli
Za fil:
250 g Maskarponea
100 g Krem sira
1/2 Šolje šećera
Narendana kora pomorandže
1 Kašika ekstrakta od pomorandže
200 g Slatke pavlake
Za preliv:
1 Kesica želatina
1 Šolja soka od pomorandže
2 Pomorandže
Priprema:
Pomešajte sva brašna,kakao,prašak za pecivo i so.U drugu posudu umutite puter s jajima i mlekom pa pomešajte sa suvim sastojcima.Sipajte u tepsiju podmazanu puterom i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni.Umutite maskarpone,krem sir i šećer.Dodajte izrendanu koru od pomorandže i ekstrakt.U drugoj činiji umutite slatku pavlaku pa i nju ubacite u smesu sa sirom.Premažite preko ispečene kore i stavite u frižider.Dve pomoranđe iscedite,a ostatak pulpe odvojite od kore pomoću kašike i sipajte dodatni sok,pa ubacite i želatin.Ostavite da nabubri pa blago zagrejte vodeći računa da ne proključa prelijte preko kolača.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment