Pučero s povrćem
Sastojci:
3 Kašike maslinovog ulja
1 Crni luk
1 Čen belog luka
1 Šolja seckanog paradajza
6 Šolja vode
2 Bataka i karabataka
1 Šolja leblebija
3 Krompira
2 Šargarepe
1/2 Glavice kupusa
So,biber
Priprema:
Leblebije potopite u vodu preko noći.Sitno iseckajte crni i beli luk pa ih na srednjoj temperaturi u šerpi dinstajte na srednjoj temperaturi u šerpi dinstajtajte na maslinovom ulju oko 5 minuta.Dodajte paradajz i leblebije i kuvajte još toliko.Dva bataka i karabataka skuvajte i iseckajte,pa dodajte i smanjite temperaturu.Krčkajte oko sat vremena.Krompir i šargarepu oljuštite i zajedno kratko prokuvajte.Iscedite ih pa ispecite na komade željene veličine i dodajte u šerpu neka se sve zajedno kuva još oko 20 minuta.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment