Pučero s povrćem

Sastojci: 3 Kašike maslinovog ulja 1 Crni luk 1 Čen belog luka 1 Šolja seckanog paradajza 6 Šolja vode 2 Bataka i karabataka 1 Šolja leblebija 3 Krompira 2 Šargarepe 1/2 Glavice kupusa So,biber Priprema: Leblebije potopite u vodu preko noći.Sitno iseckajte crni i beli luk pa ih na srednjoj temperaturi u šerpi dinstajte na srednjoj temperaturi u šerpi dinstajtajte na maslinovom ulju oko 5 minuta.Dodajte paradajz i leblebije i kuvajte još toliko.Dva bataka i karabataka skuvajte i iseckajte,pa dodajte i smanjite temperaturu.Krčkajte oko sat vremena.Krompir i šargarepu oljuštite i zajedno kratko prokuvajte.Iscedite ih pa ispecite na komade željene veličine i dodajte u šerpu neka se sve zajedno kuva još oko 20 minuta. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru