Sarajevka
Sastojci:
Za kore:
1 Kašika svinjske masti ili putera
1 Jaje
200 ml Mleka
100 g Šećera
1 Ravna kašičica sode bikarbone
500 g Brašna
Za fil:
1,5 l Mleka
400 g Šećera
3 Pudinga od vanile
1 Kašika gustina ili margarina
Priprema:
Od sastojka za kore umesite glatko testo,pa oblikujte valjak i isecite ga na 12 delova .Svaki deo razvucite do prečnika 26 cm,pa pecite koru po koru na prevrnutom plehu pet minuta na 180 stepeni.U litar mleka sipajte 350 g Šećera i stavite da proključa.U preostale 1/2 l mleka stavite puding,gustin i preostali šećer,pa promešajte i sipajte u provrelo mleko koje ste sklonili sa šporeta.Mešajte da ne bude grudvica,pa vratite na ringlu da baci jedan ključ.Ostavite fil da se hladi,pa ga sjedinite s umućenim puterom.Filujte svaku koru,pa celu tortu premažite filom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment