Sarajevka

Sastojci: Za kore: 1 Kašika svinjske masti ili putera 1 Jaje 200 ml Mleka 100 g Šećera 1 Ravna kašičica sode bikarbone 500 g Brašna Za fil: 1,5 l Mleka 400 g Šećera 3 Pudinga od vanile 1 Kašika gustina ili margarina Priprema: Od sastojka za kore umesite glatko testo,pa oblikujte valjak i isecite ga na 12 delova .Svaki deo razvucite do prečnika 26 cm,pa pecite koru po koru na prevrnutom plehu pet minuta na 180 stepeni.U litar mleka sipajte 350 g Šećera i stavite da proključa.U preostale 1/2 l mleka stavite puding,gustin i preostali šećer,pa promešajte i sipajte u provrelo mleko koje ste sklonili sa šporeta.Mešajte da ne bude grudvica,pa vratite na ringlu da baci jedan ključ.Ostavite fil da se hladi,pa ga sjedinite s umućenim puterom.Filujte svaku koru,pa celu tortu premažite filom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru