Šatobrijan u belom sosu

Sastojci: 400 g Filea 3 Kašike maslinovog ulja+kockica putera 1 Kašičica italijanske mešavine začina 1 Kašičica ljute tucane paprike So,biber Za sos: 2 Glavice belog luka 60 g Putera 1 Kašika brašna 350 ml Mleka Prstohvat muškatnog oraščića Svež vlašac So,biber Za prilog: 1 kg Krompira 1 Crveni luk Malo maslinovog ulja Malo putera,so Priprema: Meso dobro namažite uljom i ostavite u frižideru 24 sata.Izvadite,začinite i marinirantr sat na sobnoj temperaturi.U pleh poređajte polovine krompira,na rebarca seckan crven luk,malo maslinovog ulja i putera,so a pored njega dve glavice belog luka umotajte u alu foliju i polivene s kašikom maslinovog ulja.Sve pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.U limenom tiganju propržite meso na ulju i puteru da se uhvati korica,pa stavite u rernu na 200 stepeni na 15 minuta.Izvadite meso,pokrijte alu folijom i ostavite 10 minuta.Za sos istisnute pečeni beli luk iz ljuske,pa ga stavite u ulje s brašnom uz stalno mešanje.Ulivajte postepeno mleko dok se ne zgusne i dodajte začine.Služite meso s krompirom i prelivenim sosom. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru