Šatobrijan u belom sosu
Sastojci:
400 g Filea
3 Kašike maslinovog ulja+kockica putera
1 Kašičica italijanske mešavine začina
1 Kašičica ljute tucane paprike
So,biber
Za sos:
2 Glavice belog luka
60 g Putera
1 Kašika brašna
350 ml Mleka
Prstohvat muškatnog oraščića
Svež vlašac
So,biber
Za prilog:
1 kg Krompira
1 Crveni luk
Malo maslinovog ulja
Malo putera,so
Priprema:
Meso dobro namažite uljom i ostavite u frižideru 24 sata.Izvadite,začinite i marinirantr sat na sobnoj temperaturi.U pleh poređajte polovine krompira,na rebarca seckan crven luk,malo maslinovog ulja i putera,so a pored njega dve glavice belog luka umotajte u alu foliju i polivene s kašikom maslinovog ulja.Sve pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.U limenom tiganju propržite meso na ulju i puteru da se uhvati korica,pa stavite u rernu na 200 stepeni na 15 minuta.Izvadite meso,pokrijte alu folijom i ostavite 10 minuta.Za sos istisnute pečeni beli luk iz ljuske,pa ga stavite u ulje s brašnom uz stalno mešanje.Ulivajte postepeno mleko dok se ne zgusne i dodajte začine.Služite meso s krompirom i prelivenim sosom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment