Seljački podvorak
Sastojci:
1 Glavica kiselog kupusa(do 2 kg)
1 Glavica crnog luka
150 ml Masti
Slanina
Suvo meso
2 Čena belog luka
Krmenadle(ćuretina ili piletina)
So,mleveni biber
1 lovorov list
Priprema:
Iseći kupus na sitne komade(malo krupnije nego za salatu),malo ga preperite i ocedite.Stavite ga u dublju posudu,dodajte dosta masti,ali nemojte da ga premesite,pa ga zatim nalijte čsšom vode i dinstajte.U tiganju na malo masti propržite sitno iseckan luk i slaninu isečenu na kockice i sve zajedno krčkajte oko 15 minuta.Zatim tu masu dodajte u kupus i sve zajedno dinstajte još 25 minuta.Nakon toga dodajte izrendan beli luk,isečrnu suvu slaninicu,začinite biberom i lovorovim listom (sa solju budite oprezni jer je kiseli kupus slan),a zatim masu preručite u glinenu posudu(ili vatrostalnu,a možete peći i u šerpi u kojoj se dinstalo),preko poređajte krmenadle i sve zapecite u rerni oko pola sata na 200 stepeni(ukoliko je smesa pregusta,dodajte još malo vode.Pecite dok kupus ne omekša.Gotov podvorak servirajte s projom.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment