Turski tart
Sastojci:
Za testo:
2 Grančice mirođije
2 Grančice peršuna
2 Grančice vlašca
130 g Parmezana
130 g Otopljenog putera
220 g Brašna
2 Žumanceta
Za punjenje:
350 g Šargarepe
2 Grančice peršuna
2 Grančice vlašca
1 Kašičica putera
250 g Milerama
50 ml Mleka
100 g Šunke
2 Jaja,so,biber
Za gornju koru od testa:
1 Belanjce
Priprema:
Sitno iseckajte začinsko bilje.Umesite u glatko testo puter,parmezan,začine,so,žumance i brašno.Uvaljajte u foliju i ostavite da se hladi u frižideru oko sat.Oljuštite šargarepu na trake.Iseckajte šunku na štapiće.Zagrejte puter na tiganju,stavite šargarepu.Isključite ringlu,dodajte začine,mileram,mleko,šunku i jaja i mešajte varjačom.Dodajte so,biber i muškatni oraščić.Premesite testo još jednom i podelite na dva dela.Za gornju koru odtavite oko 250 g,a drugi deo testa je za osnovu tarta.Za podlogu razvaljajte testo krug,stavite u kalup i lagano usitnite ivice i uklonite višak.Preko tarta stavize papir za pečenje,preko papira pospite pasulj kako testo nebi naraslo.Pecite 10 minuta.Uklonite papur za pečenje i pasulj, pa pecite još oko 8 minuta.Oststak testa razvaljajtepo površini posutoj brašnom i premažite belanjcetom.Dodajte fil na tart i ravnomerno rasporedite.Pecite tart od šargarepe oko 25 minuta dok ne postane zlatkaste boje.
Prijatno😘
Comments
Post a Comment