Turski tart

Sastojci: Za testo: 2 Grančice mirođije 2 Grančice peršuna 2 Grančice vlašca 130 g Parmezana 130 g Otopljenog putera 220 g Brašna 2 Žumanceta Za punjenje: 350 g Šargarepe 2 Grančice peršuna 2 Grančice vlašca 1 Kašičica putera 250 g Milerama 50 ml Mleka 100 g Šunke 2 Jaja,so,biber Za gornju koru od testa: 1 Belanjce Priprema: Sitno iseckajte začinsko bilje.Umesite u glatko testo puter,parmezan,začine,so,žumance i brašno.Uvaljajte u foliju i ostavite da se hladi u frižideru oko sat.Oljuštite šargarepu na trake.Iseckajte šunku na štapiće.Zagrejte puter na tiganju,stavite šargarepu.Isključite ringlu,dodajte začine,mileram,mleko,šunku i jaja i mešajte varjačom.Dodajte so,biber i muškatni oraščić.Premesite testo još jednom i podelite na dva dela.Za gornju koru odtavite oko 250 g,a drugi deo testa je za osnovu tarta.Za podlogu razvaljajte testo krug,stavite u kalup i lagano usitnite ivice i uklonite višak.Preko tarta stavize papir za pečenje,preko papira pospite pasulj kako testo nebi naraslo.Pecite 10 minuta.Uklonite papur za pečenje i pasulj, pa pecite još oko 8 minuta.Oststak testa razvaljajtepo površini posutoj brašnom i premažite belanjcetom.Dodajte fil na tart i ravnomerno rasporedite.Pecite tart od šargarepe oko 25 minuta dok ne postane zlatkaste boje. Prijatno😘

Comments

Popular posts from this blog

Starinske ružice sa orasima

Samo patlidžan i paradajz!Recept za 15 minuta u tavi za doručak ili ručak ili večeru